twee teams op podium in Makkum

26-9-2015 Makkum. team heren 'd'Isela' in roeisloep 'd'Isela' van sloeproeivereniging 'Hattem Roeit' roeien wedstrijd in MAkkum op het IJselmeer. op de foto uitgeteld meteen na de finish.  foto Jelmer Krom

Sloeproeiers twee keer in prijzen op IJsselmeer

Zowel het dames- als het herenteam van sloeproeivereniging Hattem Roeit roeide zich zaterdag in de prijzen. In de Slag om Makkum, over 15 kilometer op het IJsselmeer, eindigden ze op het podium: de dames in de sloep Voorganck werden tweede in hun klasse, de heren in d’Isela werden derde.

“Op de finish hadden we al het gevoel: dit was een goeie race”, zegt roeister Corine de Vries uit Zwolle. “Een keer werden we ingehaald, maar we pakten ze terug. Dan zie je toch dat we een geoefend team hebben met een topconditie.” Dit seizoen stonden de dames Voorganck al zes keer op het podium in hun tweede klasse van het Nederlands Kampioenschap. Deze race was niet makkelijk. “Met de zon was het warm, zeker bij wind mee”, zegt De Vries. “En bij wind tegen was het knallen om de gang er in de houden.”
De heren d’Isela presteerden uitstekend in een sterk veld van hun Eerste Klasse. Het team gaf alles, de sprint naar de finish vergde het uiterste. Met een tijd onder de anderhalf uur op open water overtroffen de heren misschien wel hun eigen verwachtingen. De komende maanden roeien teams van Hattem Roeit nog in Langweer, Amsterdam en Muiden.