Damesteams sloeproeivereniging Hattem Roeit: toptijd en podiumplaats

12-9-2015 Zwartsluis Zes dames van het team Voorganck van sloeproeiverniging 'Hattem Roeit' Zwartewaterrace roeien in geleend zesriemssloep Wijsseland de race. foto Herman Engbers

De beide damesteams van sloeproeivereniging Hattem Roeit domineerden zaterdag 12 september de Zwarte Water Race, een bijna-thuiswedstrijd in Zwartsluis. De dames in de sloep Voorganck werden derde in hun tweede klasse, de dames in sloep d’Isela klokten wederom de snelste tijd.

Van alle damesteams legde alleen d’Isela het parcours van 14 kilometer tussen Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt af binnen anderhalf uur. En ruim ook, met 1:27:21 waren ze sneller dan veel herenteams. Toch eindigde d’Isela, door ongunstige berekening van handicap, niet op het podium. Dat was wel waar de dames Voorganck eindigden: op de derde plaats van hun tweede klasse voor het Nederlands Kampioenschap. Ze roeiden voor de gelegenheid in de 6-riems Wijsselland, geleend van de Veiligheidsregio IJsselland – de 8-riems Voorganck is dit weekend in Londen, waar het herenteam deelneemt aan de Great River Race.

Ook goed in geleende sloep
“Zonder training in de kleine leensloep hebben we twee uur gezwoegd”, zegt roeister Wilma Hoogeveen. “Ook dan presteren we in de top van onze klasse en dat voelt heel goed.” Lof is er voor het aangepaste parcours van de Zwarte Water Race: eerder keren voor Hasselt en meer in Zwartsluis zelf. “Een sterke verbetering”, vindt Hoogeveen, de race was meer afwisselend.