Roeien van Kampen naar Urk

Sloeproeivereniging ‘Hattem Roeit’ bij tocht over het IJsselmeer.

 

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, was zaterdag 27 augustus van de partij bij de gezamenlijke afsluiting van het zomerseizoen, De KURK-tocht; Kampen – Urk.

Ruim 40 deelnemers van sloeproeiverenigingen Stad Kampen, De Mac (Harderwijk), Mare Australis (Emmeloord), Daventre Portu (Deventer), Urk en Hattem Roeit verzamelden zich zaterdag voor deze tocht van Kampen naar Urk. Het vakantieseizoen afsluiten met een recreatieve tocht is voor de regio inmiddels een traditie geworden, zo werd vorig zomer het vakantieseizoen roeiend afgesloten, met roeitocht van Deventer naar Kampen. Zaterdag werd door de deelnemers van deze KURK- tocht met 4 sloepen en een volgboot de IJssel afgezakt en het Ketelmeer overgestoken, een stevige tocht van 28km.

27-8-2016 Urk, sloeproeiers uit de regio sluiten inmiddels traditioneel het vakantie seizoen af met een stevige roeitocht. Vandaag roeien 44 roeiers en enkele stuurlieden uit Emmeloord, Harderwijk, Urk, Deventer, Kampen, Hattem en Zwolle met vier roeisloepen an KAmpen naar Urk. De tocht over het ijsselmeer, ketelmeer en ijssel duurde zo'n drieenhalf uur. Op de foto roeien drie sloepen op het ijsselmeer met het uitzicht op het vml Eiland Urk. in de verte roeiploeg Urk, rechts roeisloep 'Stad Kampen' en op de voorgrond de roeiers in de Isela
Op de voorgrond nadert d’Isela Urk en op de achtergrond de sloepen uit Kampen en van Urk.

 

Bij prachtig weer werd er ’s morgens gestart in Kampen en was er onderweg bij een pauze ruimte om te zwemmen en wisselen van sloep. Via het Ketelmeer werd uiteindelijk het IJsselmeer bereikt, waar op Urk genoten werd van de lunch. Een vloot van Botters bracht de roeiers vervolgens terug naar Kampen, waar de zomerse dag werd afgesloten met een barbecue. Esther Donkers, een van de nieuwe roeisters van Hattem Roeit en deelnemer van de tocht zegt; “Echt genoten van een goed verzorgde zomerdag met een mooie roeitocht. En hoe mooi is om dan relaxt op een botter van de terugtocht te genieten en tevens op deze dag roeiers van andere verenigingen te ontmoeten.”