Sloeproeivereniging Hattem Roeit op onrustige Maas

Teams Hattem Roeit in onderlinge strijd bij zware Maasrace

3-9-2016 Rotterdam, sloeproeiteam, "Dames IJsselkracht" van sloeproeivereniging HAttem Roeit roeien de maasrace in Rotterdam. Op de foto bij start voor de Erasmusbrug. foto Herman Engbers
dames IJsselkr8  bij de start voor de Erasmusbrug.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, had zaterdag 3 september een ware onderlinge race tussen herenteam Voorgank en Dames IJsselkr8 tijdens de Maasrace in Rotterdam.

De Maasrace was een sloeproeiwedstrijd van ca. 18km die tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op de Maas werd gevaren. De massastart met ca. 40 deelnemers op de onrustige Maas beloofde op voorhand al een ware strijd. En dat werd het, zowel met de golven op de Maas als tussen de teams van Hattem Roeit onderling.

3-9-2016 Rotterdam, maasrace.
Vlak voor de finish voorbij de Erasmusbrug haalt roeisloep de Voorganck de dames in d’Isela in.

Het drukke vaarwater en de wind zorgden ervoor dat het ondanks het mooie weer flink buffelen was op de Maas. Ondanks de massastart werd het al snel stuivertje wisselen tussen twee teams van de vereniging; Dames IJsselkr8, roeiend in d’Isela en Team Heren Voorganck, roeiend in de Voorganck. De strijd bleef tot vlak voor de finish, waarbij de Voorganck uiteindelijk net sneller was. Ondanks dat Dames IJsselkr8 het zwaar had op de golven leverde het hen een tweede plaats op in hun klasse. Team Voorganck eindigde weliswaar in de staart van hun klasse, maar met 2 nieuwe roeiers in het team, is stuurvrouw Marilene Spaargaren-Franssen zeer tevreden over de prestatie die door het team is neergezet. “Het team heeft echt genoten van het weer, de omgeving en vooral de spannende onderlinge strijd tussen de teams van Hattem Roeit”.