Heren Krom presteren goed in Mosselrace

16-7-2016 Bruinisse, roeiteam 'Heren Krom' van sloeproeivereniging 'Hattem Roeit' roeit de mosselrace op de Oosterschelde in Bruinisse. Stuurvrouw Daan stuurt op de foto de boot op de terugweg naar de finish. foto Gopro still.
roeiteam ‘Heren Krom’ van sloeproeivereniging ‘Hattem Roeit’ roeit de mosselrace.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, zette zaterdag 16 juli een goede prestatie neer bij de wedstrijd in Bruinisse. Heren Krom, in de sloep d’Isela, werd zevende in het totaalklassement.

De wedstrijd in Bruinisse was een race van ongeveer 12 kilometer over de Oosterschelde. Met de snelle sloep d’Isela, wisten Heren Krom onder goede condities de afstand af te leggen in een tijd van 1 uur en 16 minuten. “De eerste helft van de race hadden we te maken met nogal wat wind”, zegt roeier Herman Engbers. “De lichte wedstrijdsloep d’Isela is daar gevoelig voor. Na het keerpunt hadden we die wind echter mee, waardoor we konden revancheren. En dat met een gaststuurvrouw, een gastroeister van ons damesteam en na een blessure van een van onze teamleden viel nog een gastroeier in. Het resultaat stemt dan ook zeker tot tevredenheid.” Heren Krom werd uiteindelijk zevende. Er deden 30 teams mee aan deze 9e Mosselrace die traditiegetrouw wordt geroeid tijdens de Visserijdagen in Bruinisse..