Nieuwe sloeproeiers na succesvolle kennismaking

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met leden uit de wijde regio Zwolle, is populair. De instaptrainingen van afgelopen maand waren met 20 aanmeldingen zo’n succes, dat een compleet nieuw team zich aandient voor het nieuwe seizoen 2016. “Mensen vinden de sport nog leuker dan ze hadden verwacht.”

De afgelopen vier maandagavonden maakten 20 mensen kennis met de sloepen, de sport en de roeiers: 15 vrouwen en 5 mannen. Begeleid door ervaren roeiers, waagden de nieuwelingen zich in twee sloepen op de IJssel. In het donker, pas in het voorjaar zien ze de rivier bij daglicht.
“Iedereen was super enthousiast. De mensen vonden het mooi om zo samen te leren roeien”, zegt Tamara Meijer, coördinator van de drukbezochte instaptraining. De vereniging bekijkt nu hoe de nieuwe roeiers na de winter kunnen instappen: met zoveel animo dient zich een compleet nieuw team aan.

31-10-2015 Muiden. Tijdens de sloeproeirace, MPM, 'Muiden PAmpus Muiden' haalt het damesteam d'Isela van 'Hattem Roeit' (witte sloep) in de eerste heat het damesteam de 'Voorganck' (blauwe sloep) ook van HAttem Roeit nog net voor de finish in. foto Herman Engbers