Zwols-Hattemse sloeproeiers snel rond Pampus

Dames d’Isela (voorgrond) haalt vlak voor de finish van de eerste heat de dames Voorganck (blauwe sloep) in.
Sloeproeivereniging Hattem Roeit in de prijzen bij MPM-race, afsluiting seizoen

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met leden uit de wijde regio Zwolle, roeide zich bij de laatste race van het seizoen opnieuw in de prijzen. Drie keer roeiden de teams heen en weer tussen het Muiderslot en het eiland Pampus: de legendarische wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden (MPM).

De meerdaagse wedstrijd kent drie ‘heats’ van ruim zeven kilometer over het Markermeer, rondom het forteiland Pampus. Het is de traditionele afsluiting van het wedstrijdseizoen, met een groot feest in de haven van Muiden.
De sloepen Voorganck en d’Isela deden mee met zowel een dames- als herenteam. De Dames d’Isela waren van alle 43 damesteams de snelste over drie heats: opgeteld 2:20:07 was goed voor de Dames Speedcup van MPM en de tweede plek in hun Hoofdklasse – de sloep d’Isela heeft een hoge handicapwaarde. Het eigen baanrecord werd tot op twee minuten benaderd.

Meer snelle tijden
Ook de Heren d’Isela waren de snelste, in hun Eerste Klasse. Daar was de tijd van 2:06:48 goed voor de vijfde plek. De Dames Voorganck stonden, voor de zevende keer dit seizoen, op het podium in hun Tweede Klasse: nu derde met de tweede tijd. Onder de 88 herenteams waren ook de Heren Voorganck, maar zij roeiden niet de laatste heat op zondag en eindigden buiten de uitslag.