Dames Hetebrij strijdt op de Lek

9-7-2016 Culemborg Dames Hetebrij van sloeproeivereniging 'HAttem Roeit' roeien Respec op de Lek. foto Herman Engbers
Dames Hetebrij roeien Respec op de Lek. foto Herman Engbers

Team Dames Hetebrij heeft zaterdag 9 juli in alle opzichten hard moeten strijden op de Lek. Het team, versterkt met invallers uit Deventer en Zeeland, moest de strijd aan gaan met de stroming en een opeenhoping van sloepen die het inhalen op het traject lastig maakten.

De wedstrijd in Culemborg bestond uit een tweetal races op de Lek; ’s ochtends een parcours van 12 kilometer en ’s middags een ‘sprint’ van vier kilometer. “Bij de eerste race konden de dames bij de start weg komen en daarna goed de achtervolging inzetten op de thuis en snel roeiende damessloep Jan van Riebeeck. Die braken echter het roer en Dames Hetebrij kon hierdoor ruim als eerste damessloep binnen komen” aldus stuurman Engbers.

Bij de tweede start, kwam het team gelijk achter de gelijkstartende langzaamvarende sloep terecht waar ze door kribbetjes en stroming niet voorbij konden komen. Hierdoor ontstond er een opeenhoping van sloepen en in het gedrang verliest het team zelfs een riem en startbordje. Teleurgesteld constateert Engbers dat het team hierdoor op achterstand kwam, welke niet meer goed te maken was en waardoor Dames Hetebrij helaas uiteindelijk in de staart van het klassement eindigt.
Zaterdag 16 juli zal er opnieuw een team van Hattem Roeit in actie komen. Team Heren Krom zal dan, in de sloep d’Isela, in Bruinisse de Mosselrace roeien op de Oosterschelde.