Grachtenklassement start in Utrecht, met heren Voorganck

De eerste wedstrijd die mee telt voor het gloednieuwe Grachten kampioenschap sloeproeien, vond zaterdag plaats in Utrecht. Namens Hattem Roeit verscheen team Voorganck aan de start van de Utrechtse Grachtenrace RonDom.

Met mooi weer roeiden 46 teams 14 kilometer: vanaf Rhijnauwen over de Kromme Rijn Utrecht in, door de singels en grachten van het stadscentrum, naar de finish achter de Jaarbeurs. Onderweg veel bruggen, bochten en concurrenten. Team Voorganck in ruim anderhalf uur, waarmee ze eindigden in de staart van de Heren Tweede Klasse. Maar daar lag niet de focus.
“Op het water was het enorm druk, een verwarrende chaos”, kijkt stuurvrouw Marilene Spaargaren terug. “Maar wel spannend en met veel mensen langs de kant.” De Utrechtse organisatie krijgt complimenten: “Subliem, nog nooit meegemaakt. Petje af!”voorganckrondmutrecht

Grachtenklassement
Het wedstrijdseizoen van Hattem Roeit startte begin april al in Weesp, meteen al met een bokaal. Utrecht was de eerste race die mee telt voor het kersverse klassement van Grachtenraces. De Zwolse Grachtenrace op 18 juni, thuiswedstrijd van Hattem Roeit, is de volgende. De reeks in de grachten eindigt in Amsterdam in oktober. Kampioen is het team dat in die drie wedstrijden de beste prestatie levert.