Start seizoen meteen met bokaal

Weesp 2-4-2016 heren Krom van sloeproeiverniging HattemRoeit nderen de finish op de Vecht in Weesp. foto Jelmer Krom

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, heeft de eerste prijs van seizoen 2016 al binnen. Zaterdag won de vereniging in Weesp, bij de eerste race van het jaar, de Schalkse Duoprijs: de dames- en herenteams in de sloep d’Isela roeiden de snelste gezamenlijke tijd in de wedstrijd Vechten op de Vecht.

Drie teams van Hattem Roeit verschenen aan de start: de Dames IJsselkr8 en de Heren Krom in de sloep d’Isela, de dames Hetebrij in de sloep Voorganck. In d’Isela werd met succes de trofee verdedigd van de snelste tijd. De Heren Krom verbeterden hun prestatie van vorig seizoen met anderhalve minuut, het nieuwe damesteam IJsselkracht in dezelfde sloep opende het seizoen meteen sterk. Met deze tijden eindigden alle drie de teams op een negende of tiende plek in hun verschillende klassementen.

Goede reeks
“Een goed begin van het seizoen”, zegt stuurman Jelmer Krom van het herenteam. “Prachtig weer, beetje zon, maar vooral sterke roeiers. We zijn goed uit de winter gekomen.” Veel roeiers trainden in de sportschool, voordat ze eind februari weer de IJssel op konden. De heren zetten daarmee hun goede reeks van vorig seizoen voort. “Ze starten meteen op het niveau van de laatste wedstrijd van 2015. Dat belooft wat”, zegt Krom. Beide damesteams wisselden van sloep en ook hun bezetting wijzigde.

Races en watertaxi
De komende weken verschijnen teams van Hattem Roeit aan de start in Utrecht, Zaandam en Lemmer. Begin mei roeien de Dames IJsselkr8 en de Heren Krom de legendarische wedstrijd Harlingen-Terschelling. Op Koningsdag 27 april verzorgen de verenigingen Hattem Roeit en Zwartsluis de watertaxi op de Zwolse grachten.