Dames IJsselkr8: wind tegen op de Zaan

Team Dames IJsselkr8 kampte op zaterdag 16 april in Zaandam met een forse windkracht. Het team in d’Isela, een lichte sloep, eindigde daardoor in de staart van de uitslag. Toch waren de verschillen klein.

De wedstrijd in Zaandam was over 16 kilometer, vanaf de Chocoladefabriek van Verkade en langs de molens van de Zaanse Schans. De dames eindigde als 18de, waarbij vermeld moet worden dat tussen de nummers 9 en 18 slechts 3 watt krachtsverschil zat. Het was een sterk veld met kleine verschillen.

Met soms windkracht 6 stond er op de Zaan “een pittig briesje”, zegt roeister Mieke Steenhuis uit Hattem, vorig jaar nog stuurvrouw. “We hebben keihard gewerkt, maar de wind kreeg teveel vat op de sloep. Bovendien roeien we pas sinds dit seizoen in d’Isela en we zoeken nog naar de beste slag.” De uitslag? “Een beetje treurig”, vindt Steenhuis. “Of, zoals de naam van het bittertje na afloop: Bitter Weinig.”
De eerstvolgende wedstrijd is, voor een deel van het team, de legendarische race Harlingen-Terschelling op 6 mei. Dat doen zes roeister en de stuurman in de kleine sloep Wijsselland, net als vorig jaar. De eerstvolgende wedstrijd van de dames in de acht-riems sloep d’Isela is die in Grou, eind mei.

160416 Zaan Bitter Weinig