tevreden over Grachtenrace Amsterdam

10-10-2015 Amsterdam. HAttem roeit teams roeien mee aan de grahtenrace van Amsterdam. 22 kilometer door de Amsterdamse wateren. op de foto de start van de dames Voorganck foto Herman Engbers

Sloeproeiers top-10 in zware race Amsterdam

Twee sloepen van sloeproeivereniging Hattem Roeit eindigden zaterdag in de top de Grachtenrace Amsterdam, een van de zwaarste roeiwedstrijden van Nederland. In een sterk veld van 142 deelnemers werden de dames Voorganck zesde in hun klasse, de heren d’Isela zevende.

Met 22 kilometer, bijna 70 bruggen, tal van sluizen, haakse bochten en rondvaartboten, is de Grachtenrace Amsterdam een uitdaging voor roeiers en stuurlieden. Maar de Hattemse teams overtroffen de verwachtingen. “Het is een onregelmatige race, de roeiers moeten onderweg steeds aanpassen. Maar met veel kracht en wat stuurmanskunst zijn we ver gekomen. En het zonnige weer maakte het af”, zegt stuurman Jelmer Krom van d’Isela. Tevredenheid overheerst in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.
Het parcours leidde van het Olympisch Stadion naar de Amstel, langs de Mauritskade naar het Scheepvaartmuseum. Vervolgens slingerde de route door de grachten, om voorbij de Jordaan te eindigen op de Kostverloren Vaart, weer bij het Olympisch Stadion.

 

10-10-2015 Amsterdam. HAttem roeit teams roeien mee aan de grahtenrace van Amsterdam. 22 kilometer door de Amsterdamse wateren. Op de foto komen de heren d'Isela voorbij Nemo en het Scheepvaartmuseum. foto Jelmer Krom

Heren: tweede tijd
De dames Voorganck klokten met ruim 2,5 uur een uitstekende tijd. Met een geroeid wattage van 42,67 per roeier bleven ze, op dit lastige parcours, dicht in de buurt van hun beste prestaties op open water dit seizoen. Het team eindigde als zesde in hun Dames Tweede Klasse.
De heren d’Isela zetten de tweede tijd neer van alle deelnemers, op seconden gevolgd door de concurrentie. De snelle sloep heeft een hoge handicapwaarde en eindigde als zevende in de Heren Eerste Klasse.