Sloeproeivereniging Hattem Roeit: topprestaties bij harde wind op Kagerplassen

Sloeproeiers Hattem-Zwolle in de prijzen bij Kaagrace

Opnieuw bewijzen de dames van sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeisters uit Hattem en Zwolle, dat ze tot de top behoren: dat bleek zaterdag 6 juni bij de Kaagrace, op de Kagerplassen bij Leiden. Het damesteam in de Voorganck pakte de derde prijs in hun Tweede Klasse. De sloep d’Isela klokte, voor de vierde keer dit seizoen, de snelste tijd bij de dames.HJBE150606908

De Kaagrace voerde de teams over 15 kilometer, met een stevige windkracht 5. “Vooral op open water was dat pittig”, zegt roeister Katja Scholing van de Voorganck. “Maar we haalden veel in en de hele race hielden we de beste teams in het vizier. Op deze derde plaats zijn we echt trots.” De Dames Voorganck werden al eens vierde. “De stijgende lijn belooft wat voor onze thuiswedstrijd, binnenkort in Zwolle”, zegt Scholing. Het team werd bovendien derde in het Kuikenklassement – naar het type sloep, van ontwerper Kees Kuiken.
Het team in d’Isela was opnieuw de snelste bij de dames, net als eerder in Weesp, Zaandam en Grou. Maar ze misten het podium in hun Hoofdklasse door de hoge ‘handicap’, die verschillende sloepen toch vergelijkbaar maakt.

20 juni: Zwolse Grachtenrace
Beide sloepen zijn, met zowel dames- als herenteams, te zien bij de Zwolse Grachtenrace: de ‘thuiswedstrijd’ van Hattem Roeit op 20 juni. In de komende weken trainen de sloepen al regelmatig op de stadsgrachten. In totaal verschijnen teams van de vereniging in 2015 ruim 30 keer aan de start van wedstrijden in heel Nederland. Teams van Hattem Roeit presteren goed, met snelle tijden en podiumplaatsen.