Sloeproeisters Hattem-Zwolle winnen thuiswedstrijd

Beide damesteams van sloeproeivereniging Hattem Roeit hebben hun thuiswedstrijd de Zwolse Grachtenrace gewonnen. Zaterdag 20 juni roeiden alle teams van de vereniging in de mooiste grachtenrace van Nederland. De Dames d’Isela pakten de winst in het algemeen klassement, de Dames Voorganck wonnen knap in hun Tweede Klasse.

De Zwolse Grachtenrace voerde over bijna 16 kilometer gracht en Zwarte Water. Met in totaal 73 deelnemers was het druk op de gracht. Een uitdaging, ook door de bochten en smalle punten. Tegelijk leverde de race een spectaculair schouwspel op voor het publiek, onder wie veel vrienden en familie. Zij werden niet teleurgesteld.
Het was zaterdag de zesde opeenvolgende keer dat de Dames d’Isela dit seizoen de speedcup wonnen voor de snelste tijd van de 22 damesteams. In 1:35:22 roeiden zij het parcours, een flinke verbetering ten opzichte van vorig jaar. Dit maal wonnen ze daarmee ook het algemeen klassement van de race.
De Dames Voorganck timmerde dit voorjaar al aan de weg met een 4e en een 3e plek. Het team kwam in de thuiswedstrijd over de finish in 1:45:12 en dat was genoeg voor de eerste winst dit seizoen.

Groot startveld
Bij de heren telde het startveld 51 deelnemers. De Heren d’Isela werden knap 5e in hun Eerste Klasse, met een tijd van 1:30:25. De Heren Voorganck eindigden als 9e in hun Tweede Klasse.
In totaal verschijnen teams van de vereniging in 2015 ruim 30 keer aan de start van wedstrijden in heel Nederland. Teams van Hattem Roeit presteren goed, met snelle tijden en podiumplaatsen.