Sloeproeisters Hattem-Zwolle zegevieren in Gent

150829 Dames Voorganck winnen Gent
Sloeproeivereniging Hattem Roeit: damessloep Voorganck wint Vlaamse race

Het damesteam van sloeproeivereniging Hattem Roeit in de sloep Voorganck heeft zaterdag de Slag om Gent gewonnen, een van de weinige wedstrijden over de grens. Op de finish op de Korenlei, In de historische binnenstad, was de Voorganck de snelste damessloep.

De Dames Voorganck stonden dit seizoen al drie keer op het podium in de strijd om het Nederlands Kampioenschap: derde op de Kaag, winnaar in thuiswedstrijd de Zwolse Grachtenrace en tweede in het Friese Terherne. “In Gent moesten we in de laatste smalle kilometers nog inhouden, we konden niet inhalen”, zegt roeister Katja Scholing uit Zwolle. “Dit is een top begin van ons najaar.”

Start van het najaar
Omdat de Slag om Gent een Vlaamse race is, telt de wedstrijd niet mee voor het Nederlands Kampioenschap. “Maar Gent is een prachtige stad en het is met 12 kilometer een korte wedstrijd waar je kunt knallen”, legt Scholing de keuze uit om toch te roeien. Ook vorig jaar stond er een team van Hattem Roeit op het Gentse podium: toen wonnen de heren in de Voorganck de derde prijs.
Dit najaar wil het damesteam verder aan de weg timmeren voor het kampioenschap, tijdens wedstrijden in onder meer Zwartsluis, Amsterdam en Muiden. In totaal verschijnen teams van de vereniging in 2015 zo’n 30 keer aan de start van wedstrijden in heel Nederland en daarbuiten. Teams van Hattem Roeit presteren dit seizoen uitstekend, met podiumplaatsen en snelle tijden.