Sloeproeisters Hattem-Zwolle op Fries podium

150627 foto Voorganck Kameleonrace

Het damesteam van sloeproeivereniging in de sloep Voorganck is zaterdag knap tweede geworden in hun klasse, in de Kameleonrace bij Terhorne. Op de Friese meren verstevigde het team haar positie in de strijd om het Nederland Kampioenschap. Het damesteam in de sloep d’Isela klokte opnieuw de snelste tijd.

De Voorganck won de tweede prijs in de Dames Tweede Klasse. Bovendien won het team de tweede prijs in het klassement van Kuikensloepen (naar ontwerper Kees Kuiken). “Na de winst vorige week in de thuiswedstrijd op de Zwolse grachten, blijven we presteren”, constateert roeister Katja Scholing uit Zwolle.
In een stevige windkracht 4 was de Friese race een flinke uitdaging in de volle zon. Op de meren is ruim twee uur lang kracht geleverd over achttien kilometer. Aan boord was een gastroeister van sloeproeivereniging Zwarte Water in Zwartsluis. “De finish was lastig, tegen de wind in onder een brug door”, vertelt Scholing. “We konden onze riemen even niet gebruiken en vielen stil, tien meter voor de streep.”

Onafgebroken de snelste
Het damesteam in sloep d’Isela bleef als enige onder de twee uur. Daarmee zijn zij, nu in zes wedstrijden, onafgebroken de snelste. Helaas bereikt de snelle sloep, in de verrekening met ‘handicaps’, niet altijd het podium. In de Kameleonrace bezet het team de zevende plek in de Hoofdklasse. Herenteams van Hattem Roeit verschenen in Terhorne niet aan de start, hun eerstvolgende wedstrijd is in juli in Zeeland.