herensloep d’Isela derde in Bruinisse

19-7-2015 Bruinisse, Mossselrace sloeproeien, roeirace op de Oosterschelde. foto Albertus Klompenmaker (stuurman)
19-7-2015 Bruinisse, Mossselrace sloeproeien, roeirace op de Oosterschelde. foto Albertus Klompenmaker (stuurman)

Het herenteam van sloeproeivereniging Hattem Roeit in de sloep d’Isela is zaterdag knap derde geworden in hun klasse, in de Mosselrace bij Bruinisse. Op de Oosterschelde klom het team op in het klassement om het Nederland Kampioenschap. Het team klokte bovendien de derde tijd overall.

D’Isela won de derde prijs in de Heren Eerste Klasse. “Met mooi weer en een lekker briesje”, zegt bakboord slagroeier Bert Bouwknecht. “Wind mee na de keerboei, toen ging het echt snel.” Door vakanties en blessures moest het team een beroep doen op roeiers uit te regio. Drie gastroeiers (onder wie twee dames) sprongen bij, zoals uit Harderwijk en de stuurman uit Kampen. “Voor een team dat voor het eerst zo in de sloep zat, is dit heel goed”, vindt Bouwknecht. De sloep legde de twaalf kilometer af in 1:14:05. Van alle 34 herensloepen in verschillende klasses, was dat de derde tijd. Met deze beker komen de Heren d’Isela in de top-10 van hun klasse.

Op naar het najaar

Dit najaar wil het herenteam verder aan de weg timmeren voor het kampioenschap, tijdens wedstrijden in Makkum, Amsterdam en Muiden. Damesteams van Hattem Roeit verschenen niet aan de start in Bruinisse, zij roeien na de zomer weer races – in Gent en Zwartsluis.