Hattem Roeit net niet in de prijzen bij Kaagrace

Dames IJsselkr8 presteert goed op Kagerplassen

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, zette zaterdag 11 juni een goede prestaties neer bij de wedstrijd in Warmond. Dames IJsselkr8, in de sloep d’Isela, werd vierde in hun klasse.

De wedstrijd in Warmond was een race van ruim 15 kilometer over de Kagerplassen. Met de snelle sloep d’Isela, wisten ze onder goede condities de afstand af te leggen in een tijd van 1 uur en zevenendertig minuten. “Waarbij de roeister bij de vorige race een heel startveld voor hen hadden en het inhalen van sloepen een goede motivator was, starten ze nu in de eerste startgroep en moesten ze echt hun eigen race roeien, zegt stuurman Haan.” Dat de dames vervolgens een mooie constante race wisten te roeien, stemt dan ook zeker tot tevredenheid. Dames IJsselkr8 werd uiteindelijk vierde in hun klasse.

 

HJBE150620906
Hattem Roeit zal met maar liefst 5 teams, te zien zijn bij de Zwolse Grachtenrace zaterdag 18 juni a.s. Komende week zullen de sloepen dan ook regelmatig op de stadsgrachten te zien zijn voor trainingen.