Hattem Roeit met vijf teams naar Zwolse Grachtenrace

Hattem Roeit klaar voor thuiswedstrijd

de Wijsselland wordt tijdens de damesrace geroeid door dames van het nieuwe roeiteam.

Krap 24 uur voor het eerste startsignaal is sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, klaar voor de thuiswedstrijd: de Zwolse Grachtenrace. Met maar liefst vijf teams gaat de vereniging morgen de strijd aan. In totaal komen 75 teams uit heel Nederland naar de lieveling onder de roeiwedstrijden.

Zwolse Grachtenrace
Hattem Roeit zal met maar liefst 5 teams, te zien zijn bij de Zwolse Grachtenrace: de ‘thuiswedstrijd’ van Hattem Roeit morgen. Dames Hetebrij en Heren Voorganck roeien in de kuikensloep Voorganck, Dames IJsselkr8 en Heren Krom roeien in whaler d’Isela en het kersverse Team ‘Naam Volgt’ roeit in de sloep WIJsselland. Afgelopen weken hebben alle teams het parcours op de Zwolse Stadsgracht en het Zwarte Water regelmatig verkend tijdens hun trainingen.

De start van de 25 damessloepen is om 11.00 uur op de gracht bij het Rodetorenplein. Vanaf daar gaan de roeiers een rondje door de gracht. Daarna gaan ze het Zwarte Water op, roeien tot aan de Mastenbroekerbrug waar wordt gekeerd en teruggeroeid richting de stad. Dan volgen nog twee rondjes door de gracht waarna er gefinisht wordt bij het Rodetorenplein. De heren starten ’s middags om 14.00 uur.