Hattem Roeit over ruige Waddenzee

 

Sloeproeivereniging Hattem Roei heeft vrijdag 26 mei met twee teams de Waddenzee overgestoken tijdens de jaarlijkse Harlingen-Terschelling Roeirace.

De vrijdag na hemelvaart is traditioneel de dag van de legendarische Harlingen-Terschelling Roeirace, deze roeiwedstrijd van 33 kilometer staat bekend als de koninginnerace onder de sloeproeiwedstrijden. Hattem Roeit stond dit jaar met twee sloepen aan de start, het team Dames IJsselkr8 in roeisloep d’Isela en een gemengd gelegenheidsteam in roeisloep de Wijsselland.

Bij de start van de race was het mooi weer weer. Echter vrij snel na de start kwam de wind opzetten en zorgde voor een flinke golfslag. Hier hadden beide teams behoorlijk last van. “Het was echt een gevecht met de golven, tjonge jonge” zei Mieke Steenhuis, slagroeister in het damesteam na afloop van de race. De dames roeiden naar de overkant in 3 uur en 58 minuten.

De reactie van Herman Engbers, roeier in de Wijsseland, na afloop van de race was kort en bondig, “Gesloopt!! Het water sloeg aan alle kanten de boot in!”. Het kleine en veel langzamere reddingssloepje kwam op Terschelling aan na 4 uur 19 minuten.

 

Het gelegenheidsteam is trots op haar plek in de middenmoot en beide teams hebben in de hitte, met de stevige golfslag een goede prestatie geleverd.

Na de race stond een welverdiende barbecue op de roeiers en roeisters te wachten. Waarna ze nog 2 dagen konden uitrusten op Terschelling.