Hattem Roeit brengt groet aan overleden burgemeester

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, heeft afgelopen zaterdag met drie teams deelgenomen aan de Amsterdamse Grachtenrace. Bij deze race deden zo’n 140 sloepen mee. Van de roeiers en stuurmannen werd veel gevraagd, de vele rondvaartboten en smalle bruggen maakten deze Grachtenrace tot een waar spektakel.

De 25 km lange route voerde de roeiers vanaf het Olympisch Stadion, via de Amstel en Artis naar de grachten in hartje Amsterdam waarna het laatste stuk werd ingezet over de Kostverloren vaart terug naar het Olympisch Stadion. Tijdens de wedstrijd hadden de drie teams van HattemRoeit naast de veel bochten, bruggen, rondvaartboten ook te maken met het slechte weer. De regen en harde wind zorgde ervoor dat de roeiers alles moesten geven.

De route ging ook door de Herengracht, langs de ambtswoning van de onlangs overleden burgemeester Van der Laan. Hier werd door alle deelnemende sloepen als eerbetoon een roeiersgroet gebracht. Hierbij worden de riemen verticaal gehouden. Het damesteam IJsselkr8, roeiend in de sloep D’Isela, heeft enkele witte rozen neergelegd bij de woning.

Heren Krom van sloeproeivereniging Hattem Roeit roeien de Amsterdamse grachtenrace.

De Heren Krom in de roeisloep Voorganck finishte na 2 uur en 40 minuten, dit zorgde voor een respectable 9de plek in het klassement. De dames in d’Isela hadden 2 uur en 55 minuten voor de 25 km nodig, Dit zorgde voor de 10de tijd overall bij de dames. Het damesteam Sloep Inc roeiend in de WIJsselland hadden 4 uur nodig, wat voor een zes riemssloep een mooie prestatie is. Door de manier waarop de uitslag wordt berekend eindigde de WIJsselland daarmee uiteindelijk twee plekken onder D’Isela.