Friese wateren decor voor debuterend damesteam

 

1-10-2016 Langweer. Dames team 'Team inc' in roeisloep 'd'Isela' bezig met het inhalen van een Fries damesteam uit Terherne. foto Sander van Straten.
Dames team ‘Team inc’ in roeisloep ‘d’Isela’ bezig met het inhalen van een Fries damesteam uit Terherne. foto Sander van Straten.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, verscheen zaterdag met 2 teams van Hattem Roeit aan de start bij de wedstrijd in het Friese Langweer. Kersvers damesteam Sloep Inc, in de sloep d’Isela, liet zich voor het eerst zien aan het wedstrijdveld.

De wedstrijd in Langweer was een race van ruim 15 kilometer over de Langwarder Wielen. Twee teams van Hattem Roeit verschenen aan de start: heren Team Voorganck in de sloep Voorganck en dames Sloep Inc in de sloep d’Isela. Het damesteam maakte hier haar debuut bij compeititiewedstrijden in het land. “Het roeien op de Friese wateren viel niet tegen en we hadden mooie inhaalmanoeuvres”, zegt roeister Esther Donkers van Sloep Inc. “We startten als 14e en kwamen als 4e binnen en waren met een tijd van 1 uur 42 minuten de op 1 na snelste van alle damesteams.“ De dames eindigden hiermee in de middenmoot van het klassement. “Dit smaakt naar meer en we verheugen ons op volgende wedstrijden”, zegt Donkers tenslotte. De heren kwamen met een tijd van 1 uur en 40 minuten tekort om een rol van betekenis te kunnen spelen, ze eindigden in de staart van het klassement