Sloeproeiers Zwolle-Hattem snelste in Weesp

PERSBERICHT sloeproeivereniging Hattem Roeit

4 april 2015

Sloeproeivereniging Hattem Roeit gaat voor podiumplaatsen in nieuw seizoen

Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit vooral Hattem als Zwolle, won afgelopen zaterdag 4 april in Weesp de prijs voor de snelste gezamenlijke tijd in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2015. De Schalkse Duoprijs van de wedstrijd Vechten op de Vecht ging naar de dames en heren in de Hattemse sloep d’Isela.

Elk team deed over ruim 11 kilometer ruim een uur, met een snelste gezamenlijke tijd van 2:12:50. Ook individueel presteerden de teams goed in hun veld. “Een geweldige start van ons seizoen”, zegt roeier Jelmer Krom. “We gaan voor het podium en de eerste prijs is al binnen.” In totaal verschijnen teams van Hattem Roeit in 2015 ruim 25 keer aan de start van wedstrijden in heel Nederland. “We trainen alweer enkele weken op de IJssel”, vertelt Krom.

IJssel en Zwolse gracht
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 50 leden. Vanuit de haven van Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de kromhout whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. De Zwolse Grachtenrace is de ‘thuiswedstrijd’ van Hattem Roeit en vindt in 2015 plaats op 20 juni. In de aanloop naar deze wedstrijd zijn de sloepen regelmatig te zien op de stadsgrachten.

Gratis kennismaken
Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep. Wie zelf wel eens wil weten hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan gratis kennismaken. Bij de kennismaking maken de roeiers je wegwijs in de sloep en op de rivier. Opgeven kan via  HYPERLINK “mailto:roeiers@hattemroeit.nl” roeiers@hattemroeit.nl.

 

Youtube filmpje Sander van Straten: 4 April 2015, Vechten op de Vecht te weesp. Op de foto nemen de dames Isela hun speedcup in ontvangst.