Sloeproeivereniging Hattem Roeit: dames d’Isela tweede bij MPM

HJBE14110161003-11-2014 Snelste rondje Pampus door sloeproeisters Hattem/Zwolle

Het damesteam in d’Isela, één van de sloepen van sloeproeivereniging Hattem Roeit, werd afgelopen weekend tweede bij Muiden-Pampus-Muiden, de traditionele afsluiting van het wedstrijdseizoen. Zij roeiden bovendien de snelste tijd van de dames. Het team, met roeisters uit zowel Hattem als Zwolle, roeit in de Hoofdklasse. Daarin promoveerden zij vorig jaar als Nederland Kampioen.

De roeiers van Hattem Roeit komen uit de wijde regio Zwolle. Het wedstrijdseizoen eindigt met de klassieker Muiden-Pampus-Muiden, waar vier teams van de vereniging aan mee deden. Roeiers overnachtten in Muiden, in de haven tegenover het Muiderslot. Zij roeiden op zaterdag twee maal een ronde om forteiland Pampus, op zondag eenmaal.

Snelste tijd
Met 46:49 minuten waren de dames d’Isela veruit de snelste dames. Ook snel, met ruim 47 minuten, was het herenteam in de Voorganck, ook van Hattem Roeit. Daarmee werden de heren Voorganck achtste in hun Eerste Klasse. De dames Voorganck werden zesde in hun Tweede Klasse. Het herenteam in d’Isela ontbreekt in de einduitslag, omdat het zondag niet roeide.

Nieuwe wedstrijden
Met het einde van het wedstrijdseizoen komt nog geen einde aan de trainingen van Hattem Roeit op de IJssel bij Hattem. Zo lang het weer het toelaat, wordt geroeid op verschillende momenten in de week. Wel gaan de sloepen in de winter enkele weken op het droge voor onderhoud.
Het nieuwe wedstrijdseizoen start in april 2015. Hoogtepunten zijn onder meer de wedstrijd Harlingen-Terschelling en de Zwolse Grachtenrace. Die laatste is de thuiswedstrijd van Hattem Roeit en vindt plaats op 20 juni 2015.

Gratis kennismaken
Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep. Wie zelf wel eens wil weten hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan gratis kennismaken. Bij de kennismaking maken de roeiers je wegwijs in de sloep en op de IJssel. Opgeven kan via info@hattemroeit.nlHJBE141101610